SAUNA

sauna

SAUNA

SAUNALAR HAKKINDA

Saunalar, 150°F ile 195°F (65°C ile 90°C) arasındaki sıcaklıklara ısıtılan küçük odalardır. Genellikle boyasız, ahşap iç mekanlara ve sıcaklık kontrollerine sahiptirler. Saunalar ayrıca ısıyı emen ve yayan kayaları (ısıtma elemanlarının bir parçası olarak) içerebilir. Buhar oluşturmak için bu kayaların üzerine su dökülebilir.

Birkaç farklı sauna türü vardır. Örneğin Fin saunalarında genellikle kuru ısı kullanılırken Türk tipi saunalarda daha fazla nem bulunur.

Sıcak, odunsu kokulu bir saunada dinlenmek, spor salonu antrenmanınızın en iyi kısmı veya tatil için ayrılmış keyifli bir deneyim olabilir. Haftada birkaç kez veya yılda yalnızca bir kez kendinizi şımartın, saunalar hafif ağrı ve sızıları azaltmak gibi rahatlama ve sağlık yararları sağlayabilir.

SAUNALAR NASIL KULLANILIR

Evinizde sauna olacak kadar şanslıysanız, görgü kuralları konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. Ancak sauna deneyiminizi başkalarıyla paylaşıyorsanız (spor salonu gibi), uymanız gereken önemli yapılması ve yapılmaması gerekenler vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Saunayı kullanmadan önce egzersiz sonrası hızlı bir duş alın.
  • Hızlıca girin ve çıkın. Saunalar, ısıyı içeride tutmak için hava geçirmezdir. Kapının açılması ısıyı serbest bırakır ve süratle yapılmalıdır.
  • İçerideki insanların kıyafetlerine (veya eksikliğine) dikkat edin. Bazı saunalarda çıplaklık kabul edilebilir. Diğerlerinde havlu veya mayo giymek tercih edilir.
  • Çıplak olsanız da olmasanız da, doğrudan bankta oturmak asla uygun değildir. Oturabileceğiniz bir havlu getirdiğinizden emin olun ve çıkarken yanınıza alın.
  • Sauna kalabalıksa uzanmayın.
  • Sıcaklık sizin için çok sıcak veya soğuksa, termostatı ayarlamadan veya sauna kayalarına su dökmeden önce bir grup fikir birliği isteyin. Koltuk seviyenizi değiştirerek sıcaklığı kişisel beğeninize göre de ayarlayabileceğinizi unutmayın.
  • Sohbeti düşük tutun ve kabadayı davranışlarda bulunmayın. Saunalar rahatlamak için tasarlanmıştır.
  • Saunayı kullanırken hiçbir şekilde tıraş olmayın, cımbızla saçınızı fırçalamayın veya tımarlamayın.
  • Yara bandı veya tel toka gibi herhangi bir çöpü arkada bırakmayın.

Liner kaplama havuz yazımızı linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Ffiberglass havuz yazımızı linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Villa havuz yazımızı linke tıklayarak  inceleyebilirsiniz

REFORM HAVUZCULUK

ÇAVUŞ MAH. KÖPRÜ SOK. NO:2
İSTANBUL, ŞİLE 34980
Türkiye
Telefon: 05464450817
E-posta: reformhavuzculuk@gmail.com